Det siger mine klienter

Akupunktur er for det meste ikke en mirakelkur, der bare kan klare alt, men, som du kan læse i mine klienters udtalelser, er det fantastisk til at stimulere evnen til selvhelbredelse samt åbne op for udvikling.

Henrik Dreyer, Århus, 2014:
Kraftige spændinger i ryg, nakke og kæber, samt smerter i achillessene. 

Henrik gik til akupunktur- og cuppingbehandlinger hos mig i 2009/10 fordi han bl.a. havde kraftige spændinger i ryg, nakke og kæber. Han kom tilbage i 2014 med smerter i sin achillessene.
Efter han afsluttede forløbet hos mig, har han delt lidt, fra den inspirerende rejse han er på hen til forståelsen af hvordan vores krop, sind og virkelighed hænger sammen:

Kære Anne Louise

Jeg vil blot fortælle dig, at min hæl og resten af mig stadigvæk har det rigtig godt. Du skal vide, at jeg er meget glad for din store hjælp i det her, det har været helt fantastisk at få behandling hos dig. Hvis jeg ikke kommer igen, vedrørende hælen i hvert fald, så vil jeg gerne sige dig mange tak. Jeg synes du på alle måder er rigtig dygtig til dit fag – stor respekt for det.

Det er bare så skønt, men jeg er også lidt overrasket over, hvor hurtigt min krop er kommet sig, jeg synes bare, du er skide dygtig. Og jeg glemte faktisk at nævne, at de nåle du sidste gang satte i mine kæber, også har hjulpet gevaldigt. Har ikke haft én eneste stor spænding der siden, hvilket jeg ellers har haft i mange år. Det er helt fantastisk at vågne uden øm kæbe, og det er som om det er selvforstærkende, jeg er mindre og mindre anspændt i ansigtet for hver uge der går. Du har godt nok pustet liv i min krop igen, jeg er meget taknemlig 🙂

Et halvt år senere skriver Henrik: 

Tak for din hilsen – Ja! Jeg sprudler faktisk af energi, det er et meget beskrivende ord om min tilstand. Du skrev til mig tilbage i marts bl.a. : “Og jeg har stor respekt for de valg du tager i dit liv, at du lytter så fint til din krops signaler og at du tør leve livet lidt “mod strømmen””.
Jeg har lært noget nyt og meget skelsættende siden: At mine tanker i stor kraft skaber min virkelighed og heraf indvirker på mit helbred og fysiske tilstand.

De myoser/store knudesamlinger af anspændthed, du har været så god til at behandle for mig, og som har plaget mig siden år 2000, de er nu væk for bestandigt. Jeg fandt ud af, at jeg skabte dem selv, men mere interessant, at jeg vedvarende har holdt dem i live/virkeliggjort dem ved konstant at rette mine tanker og opmærksomhed på dem.
Siden den 8. juni i år har jeg ikke haft en eneste myose i ryggen, de forsvandt fra den ene dag til den anden. Jeg ved, det lyder skørt, men den dag lærte jeg at ændre mine tankemønstre, og når jeg i dag giver området i ryggen opmærksomhed, så skal disse tanker bare være positive energistrømme, netop som dit arbejde med min ryg også skabte.
Ja, jeg sprudler, men samtidigt har jeg mere end ”travlt” med at lære flere sider af det menneskelige sind at kende og herved den virkelighed vi selv er med til at skabe med vores tanker. Et spændende studie og helt klart noget der giver mig endnu mere viden om min krop og dens signaler og derved bliver jeg ved med at ”gå mod strømmen” til at kunne opdage og udvide den menneskelige krop og dets sinds muligheder.

Disse forandringer er en del af min virkelighed nu. Men når jeg så nu kan sige, at det er virkeligt, så er det netop et bevis på, at man kan være medskabende til det ”virkelige”. En interessant verden/virkelighed jeg er en del af 🙂 – vi maler selv det maleri, vi selv er en del af.
Du og din hjælp samt at se dig arbejde med min krop, har været et vigtigt skridt på min vej til større oplysning. Det er jeg dig altid evigt taknemlig for.
Myoser eller ej, måske vores vej en dag vil krydses igen med noget andet du kan hjælpe min krop med.

Henrik Dreyer, 2014

Valérie, Århus, Marts 2014:
Fødselsforberende behandlinger mod angst – efter traumatisk fødsel af sin førstefødte

Valérie opsøgte fødselsforberende behandling, fordi fødslen af hendes førstefødte, havde været en utrolig hård og meget overvældende oplevelse. Bl.a. fordi hun havde kastet op mange gange under fødslen og pga. diverse komplikationer havde endt med at få både medicin og anden hjælp, som hun havde håbet så meget på, hun ikke ville få brug for.
Efter 3 gange behandlinger hos akupunkt.dk og en vellykket fødsel, beretter Valérie dette:

Kære Anne Louise

Allerførst vil jeg lige fortælle, at vores lille søn kom til verden natten til d. 6. marts, og fødslen gik godt!!!!!!
Jeg vil gerne skrive til dig og dele min oplevelse af akupunkturen. Og nu kan jeg så også fortælle hvordan det så “virkede” under selve fødslen.

For mig var det et kanon forløb hos dig, som jeg fik rigtig meget ud af. De 3 gange jeg fik behandling var vidt forskellige.
Den første gang var jeg ked af det, præget af angst både for fødslen og for akupunkturen, men det hjalp at snakke om det hele og det hjalp at mærke, at det jo slet ikke gjorde ondt med nålene. Efter den første gang oplevede jeg, at jeg sov bedre, i hvert fald i nogle dage efter, måske 3-4 dage i træk.
Den anden gang var en helt anderledes oplevelse, jeg var gladere og mere rolig og faldt i en dyb søvn mens jeg lå på briksen. Jeg havde det som om, jeg gik rundt i en æblelund på en varm solskins-sommerdag og det var en dejlig varm følelse i hele kroppen. Jeg tror, det gav en dyb afspænding helt ind i maven.
Den tredje gang var igen helt anderledes. Som du nok husker, var jeg næsten “kamp-klar”, jeg kunne/ville slet ikke sove under behandlingen, men det var stadig rart at mærke behandlingen og livet “bruse” rundt i kroppen.
Efter de 3 gange, følte jeg ikke, at jeg kunne gøre så meget mere for at forberede mig til fødslen.

Under selve fødslen poppede det hele så faktisk op igen.
Det var følelserne og energierne fra 2. og 3. gang, der nærmest kom af sig selv.
Først fra 2’eren, som jeg brugte til at slappe af og “arbejde” med veerne og senere kom følelsen fra 3’eren i den sidste fase. Det var ikke noget, jeg havde forberedt, at jeg ville bruge det på den måde, det kom som sagt nærmest af sig selv.

Så alt i alt en stor succes, synes jeg, og det ville jeg gerne fortælle dig
Nu sidder jeg så her med bonussen i mine arme, en fin lille engel, som skal med til tango engang, når han er klar.
Stort knus og god weekend
Valérie

Tina Rask, December 2013:
Igangsættelse af sædefødsel

Anne Louise hjalp mig på vej til at gennemføre min drømmefødsel på trods af sæde fødsel.
I Danmark er det desværre ikke så normalt længere at føde børn i sædestilling og da jeg fandt ud af at lillepigen lå denne vej, blev jeg rigtig ked af det, da jeg for alt i verden gerne ville undgå kejsersnit.
Alle forudsætninger for sædefødsel var heldigvis opfyldt, så ‘eneste’ lille men var, at jeg selv skulle gå i fødsel senest 12 dage efter termin og at fødslen skulle skride frem af sig selv.
Dvs. jeg måtte hverken blive sat i gang medicinsk eller få vefremmende i løbet af udvidelsesfasen af fødslen.
Jeg kontaktede AL og fik en tid til ‘igangsættelse’ med akupunktur dagen efter min termin; så havde jeg da prøvet at gøre mit til at fødsel selv ville starte. Før jeg kom havde jeg ingen tegn på fødsel haft overhovedet.
Det var en skøn behandling og jeg gik derfra med masser af velvære og en afslappet krop. Jeg tænkte ‘hvis det ikke virker, har det trods alt været en skøn behandling’. Jeg gik dog også hjem med lidt murren i underlivet.
Dagen efter kl 5.20 vågner jeg ved noget som føles som veer. Disse fortsætter stødt op af formiddagen og jeg blir klar over at det virkelig er veer. Kl 12 går mit vand og vi ringer derfor til fødegangen og får en ambulance sendt ud. Det er standard procedure når baby ligger med numsen først.
Herfra tiltager veerne meget og jeg er allerede 4 cm åben ved ankomst til fødegangen.
Baby ligger stadig godt til en sædefødsel, hjerterytmen er god, mine veer meget heftige og arbejder virkelig for os.
Alt forløber helt uproblematisk og kl 21.04 efter en times pressefase føder jeg lille velskabte Filippa på 3296 gram.
Fødsel gik som en drøm uden ve stimulering og kun med lattergas som smertelindring. Og den gik dermed igang ca 18 timer efter min behandling ved Anne Louise.
Jeg er sikker på denne behandling både har givet min krop puffet til at gå i fødsel, men at behandlingen også har været medvirken til at mine veer var så gode.
Jeg vil til enhver tid anbefale et besøg ved Anne Louise; også til andet end igangsættelse af fødsel.
Desuden vil jeg også til enhver tid anbefale en sæde fødsel. Hvis alle forudsætninger er opfyldt er der ingen grund til ikke at vælge en naturlig fødsel.

Kh Tina

M, ung kvinde, December 2013:
Depression, smerter/muskelspændinger i ryg og nakke samt nåleskræk

Jeg kom til Anne Louise pga. en slem depression som havde stået på ca. 10 år. Med den fulgte også en masse spændinger og smerter i rykke, hoved og nakke. Jeg var meget skeptisk mht. akupunktur, men var desperat, da jeg både havde prøvet fysioterapeuter, ergoterapeuter, massage osv. osv.,så jeg tænkte “Hvorfor ikke?”. Anne Louise og jeg udpegede sammen de punkter hvor smerterne var størst. Jeg var meget overrasket over at nålene ikke gjorde specielt ondt, og hvis de gjorde, fjernede hun nålen et par sekunder og placerede den igen, og så forsvandt smerten. Jeg har stor (!) nåle-skræk og har efter Anne Louise prøvet to andre akupunktører og desværre haft nogle rigtig dårlige oplevelser, så jeg endda har været nødt til at afbryde behandlingen – men Anne Louise er fantastisk til både det psykiske og det fysiske… Til at placere nålene, at snakke med, til at grine af ting med, guide og til at få én til at slappe af. Jeg glædede mig til hver gang jeg skulle til behandling, og mærkede med det samme, ikke bare en lindring, men at smerterne i min ryg forsvandt fuldstændigt hver gang – det var vildt! Jeg kan virkelig ikke rose Anne Louise nok, og anbefaler hende til alle jeg kender. For mig gjorde hun en kæmpe forskel mht. at kurere smerter som jeg ikke troede var mulige at kurere.
M, december 2013

Anny Aarestrup, Pensioneret Sygeplejerske, 72 år, februar 2013:
Smerter i hæl, fod, ben og ryg i forbindelse med hælspore

Jeg kan aldrig blive færdig med at sige : TAK, fordi du hjalp mig  af med den hæslige hælspore, jeg fik i september sidste år.
Min historie er, at jeg de senere år har løbet en del i gode løbesko. En dag, hvor jeg var ude på en almindelig spadseretur i et par gode sandaler, fik jeg lyst til at løbe. Efter få meter fik jeg smerter i venstre fod, midt under foden og hen omkring hælen.
Jeg gik en tid og troede, det ville forsvinde og forsøgte på forskellig vis at aflaste min fod. Men i stede for at blive bedre, blev det meget værre med stærke smerter op i venstre ben, hofte og ryg. Det var meget angstprovokerende. Jeg vidste slet ikke, hvad det kunne ende med. Al gang var forbundet med stærke smerter!

Så kom jeg i behandling hos dig, Anne Louise. Du lyttede til mig på din stille indfølende, kærlige måde, og så gik du i gang med en behandling, som efter første gang tog mine ryg, hofte og delvis smerterne i benet. Efter få gange hos dig var min hælspore forsvundet og jeg kunne meget hurtigt bevæge mig frit, som før.
Overordnet vil jeg sige om din tilgang til mig som patient, at du er så fuld af indføling, nærvær og ønske om at hjælpe mig med mit problem, så hele den atmosfære, du skaber i rummet er helsebringende.
Og som en lille sidegevinst opdagede jeg at der efter behandlingen for min hælspore, også var sket noget andet – nemlig at nogle ukarakteristiske smerter, jeg havde haft oven på begge mine stortæer i nærheden af inderste neglerod, var forsvundet, og de er ikke vendt tilbage siden.
TUSIND, TUSIND TAK!

Tina Stokkebo, August 2012:
Igangsætning af fødsel

Jeg gik 14 dage over tiden med min førstefødte, og gjorde alt for at sætte gang i fødslen selv inden for at undgå igangsættelse på Skejby sygehus. Efter at have prøvet både ve-kage, ananas og amerikansk olie valgte jeg at få akupunktur hos Anne Louise – og det hjalp! Jeg fik akupunkturen om eftermiddagen, og om natten gik veerne igang af sig selv. Jeg synes klart kroppen bør hjælpes i gang på en så naturlig måde som muligt, og jeg ville ønske vi havde et sundhedsvæsen, der prioriterede vestimulering via akupunktur. Tina Stokkebo

Lilian Helgren, Maj 2012:
Åndedrætsbesvær ved Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL) og hjælp til sorgproces

Kære Anne Louise!
1000 tak for idag!
Du gav mig lyset tilbage – skønt at blive mødt med: HEJ SØDE,  en rigtig solskinskrammer og  “hvor er du blevet brun” … du ser mig som en fantastisk kvinde, hver gang vi mødes. Jeg, Lilian er bare noget værd. Men i dag føltes det bare anderledes. Efter din PEP TALK, kørte jeg direkte hjem og smed min “vendekåbe” til vask, nu vil jeg kun tænke positive tanker. Der skal renses ud NU, alt indvendig i mig fortjener at jeg viser, hvor taknemlig jeg er, for at have holdt mig i live. Det har virkelig arbejdet på højtryk for mig, 1000 tak for det.
Efter behandlingen hos dig idag, følte jeg mig fri og glad, og så utrolig mange positive ting i livet. Pludselig oplevede jeg at stå under et smukt smukt træ, strække mig og plukke de fineste blomster, frugt eller andet jeg plukker ned, jeg smiler og giver “tingene” et kram og danser med det hele – det må være livet – eller rettere, det ér livet.
Efter frokost var jeg i min smukke have, fik plantet sommerblomster i krukkerne, hvor spreder de glæde med deres fantastiske farver, og i morgen skal der sås morgenfruer, ærteblomster m.v.
Glæder mig til vi ses næste gang!
De kærligste hilsner Lilian

Stig Andersen, Århus, Marts 2012

Var hos Anne Louise i mandags til en behandling hun kaldte ‘Naturligt Nærvær’. Ikke noget med at skrive en masse ned og stikke nåle i mig 😉 Men en meget nærværende samtale og bagefter behandling. En behandling hvor jeg oplevede Anne Louise arbejde med sine hænder på forskellige steder af kroppen, hvilket resulterede i en meget aktiv sitren/uro i min venstre skulder (som har rørt på sig i lang tid) – som om noget blev vagt til live. Ingen tvivl om at noget ville ud. Om aftenen var jeg meget træt, jeg sov bedre end længe om natten og det meste af tirsdagen. Tydeligt at kroppen havde sluppet noget og havde brug for restitution. Hvis det er Naturligt Nærvær – så fortsæt bare med det Anne Louise. En på alle måder god behandling, som jeg vil sige dig tak for ♥ 😉 Stig

 

Stine Maria Lorenzen, Århus, 30 år, Februar 2012

Har været hos Anne Louise for første gang i dag og hele min krop er dejlig blød og afslappet. I klinikken bliver man mødt med omsorg og varme og som den, man er. Jeg følte, at jeg blev lyttet til og taget alvorligt og hjulpet med omsorg, varme og kompetente hænder, som vil det bedste for andre mennesker. Jeg kan varmt anbefale Anne Louises behandlinger til alle, der kunne have lyst. Hun er en fantastisk behandler og et hjertevarmt menneske.

Stella Frederikke Tea Nielsen, Århus, 48 år, Februar 2012

Kære Anne Louise, tusind tak for sidst. Du er virkelig god til at arbejde med dine hænder også uden nåle. Jeg følte mig så dejlig afslappet både under og efter behandlingen. Kærlig hilsen Stella Frederikke Tea Nielsen.

Thomas Maj Fuglsbjerg, Coach og Healer, Århus, 37 år, Februar 2012

Tak til dig, for professionel, dygtig behandling, som omfattede, til min positive overraskelse, mere end blot akupunktur, men også en vej ind i rummet for oplysning om egentilstand af “glemte” sager. Dejligt at mærke, jeg var i gode hænder og blev favnet og forstået, trods personlige emner!
Gik derfra i meget behagelig afslappet tilstand med smil på læben, indsigt og stor taknemmelighed over at akupunkt.dk og dennes indehaver eksisterer :-)!

Mette Zommer, Pædagog, Århus, 35 år, Januar 2012:
Graviditet og hjemmefødsel, hjernerystelse og selvudvikling 

Anne Louise har været en støtte i forhold til både min graviditet og min fødsel. Hun har stor viden om graviditetens mange stadier, og hun støttede mig imod slutningen af min graviditet, så jeg turde tage skridtet til at føde hjemme.
Uden Anne Louises tilstedeværelse, er jeg helt oprigtigt ikke sikker på, at jeg havde gennemført fødslen som en naturlig hjemmefødsel. Da veerne gik i stå, fik jeg nåle, der satte dem i gang igen, og jeg undgik på den måde ve-stimulerende medicin – noget jeg virkeligt gerne ville undgå, da jeg ellers ikke kunne have født hjemme!

Når jeg gik i panik under fødslen, sansede Anne Louise prompte mine behov. Hun gav mig både akupunktur og akupressur og det viste sig at være helt afgørende, for under veerne, havde jeg ikke overskud til selv, at sætte ord på, hvad jeg havde behov for. Hun evnede med sin ro og store kompetence, at hjælpe mig til at være 100% i nuet, og det transformerede min store angst for smerte, og ændrede selve oplevelsen af smerte. Fødslen endte med at blive intet mindre end en dyb og smuk åndelig oplevelse.

Anne Louise har efterfølgende hjulpet mig i forbindelse med eftervirkninger fra en voldsom hjernerystelse, og har støttet mig i mange dybe og personlige processer i forbindelse med min personlige udvikling. Jeg oplever Anne Louise som en ærlig og oprigtig behandler, der er tilstede med hjerte og ydmyghed.

Syrene Theresia, Singer-Song Writer, Århus, 30 år, December 2011:
Fibromyalgi og ADHD

Jeg har efterhånden været til en del alternative behandlere, og vil betragte mig selv som en nogenlunde erfaren klient.  Når man kommer til en alternativ behandler, og især hvis man er meget sensitiv, er noget af det vigtigste, den energi behandleren selv har. For det er den energi, der gør, at man føler sig tryg, åbner op for healing og vigtigst af alt – slapper af. Det er i den afslappede tilstand, man bliver modtagelig og åben for healingen.
Der kan være mange ting, der generer og gør, at man ikke er helt tryg og afslappet. F.eks. hvis behandleren lugter af røg, er stresset eller bekymret, hvis der er mange forstyrrende ting i klinikken, at behandleren stiller upassende spørgsmål, eller hvis man har en masse ting i hovedet, man ikke rigtig får lagt væk, fordi det hele går lidt for stærkt.

Når man træder ind i Anne Louises klinik, bliver man meget hurtigt afslappet og modtagelig. Der er en fantastisk ro og varme, samt et feminint touch der gør, at man føler sig velkommen. Man kan med det samme mærke, at her er en behandler der virkelig er engageret, og som går op i de små detaljer. Små billeder med citater om at være i nuet, varm belysning, et blødt, hvidt skind at lægge sit tøj på og blid musicure-musik, når man kommer ind til briksen. Indretningen virker professionel, men samtidig naturlig og tillidsvækkende ved, at der er minimalistisk, men på ingen måder sterilt, som der kan være i nogen klinikker.

Det der virkelig gør, at man slapper af er, at man med det samme kan mærke, at her er en behandler, som fra det øjeblik du træder ind af døren, indstiller sig på at være fuldstændig til stede for dig og “servicere”. Jeg har mødt behandlere, der har været i deres egne følelser, haft skjulte forventninger til mig eller været optaget af deres eget, mens de har givet mig behandling. Men hos Anne Louise har jeg altid følt, at hun havde overskud til at tage sig af mig. Og det er, for mig, hvad der udgør forskellen på en amatør-behandler og en professionel. Jeg kalder det fokus og seriøsitet omkring det at skulle møde mennesker i deres største sårbarhed, hvor de ligger på en briks og bare tager imod. Seriøsitet omkring det at skulle være 100 % giveren. For selvom du får penge for det, er det stadig en udfordring for mange at skulle pakke sit ego væk og være nærværende for den, der skal modtage behandling. Hvis klienten skal have mod til at give helt slip, være sårbar og åbne sit hjerte for healing, er det vigtigt, man får en fornemmelse af, at der er plads til det. At der ikke er andet, der tager behandlerens opmærksomhed. Det her er din tid, og der er ikke andet der fylder i denne tid, dette rum, end din healing.

En ting der adskiller Anne Louises behandling fra andre er, at hun behandler meget intuitivt. Jeg oplever f.eks., at jeg har en trang til, hun lige skal lægge sin hånd et bestemt sted, og så, uden jeg behøver sige noget, flytter hun fokus til det sted. Det er enormt befriende og tillidsskabende at opleve et samarbejde på den måde. Fordi man af ren autoritetsfølelse kan have svært ved at bede en behandler om noget. Man tænker ofte, at han eller hun nok ved bedst. Eller man er nervøs for at afbryde behandleren.
Mange kan have en god intuition, men det, at bruge den i sin behandling, kræver ekstra mod og tillid til sig selv. Jeg oplever det som en styrke, at Anne Louise bruger sin intuition, tør lade den guide hendes arbejde og på den måde arbejde med energien, arbejde sammen med mig og de behov, jeg måske selv har svært ved at sætte ord på. På den måde kan man også mærke, at der her er en kvinde som arbejder med sig selv på mange planer, og som virkelig går op i sit arbejde og ikke bare ser det som en sidebeskæftigelse.

Jeg oplever det også som meget positivt, at hun arbejder langsomt og bruger meget blide bevægelser. Man kan mærke den feminine omsorg i hendes berøring. Så det er stort set umuligt at spænde op, der hvor nålen skal sættes. Den omsorgsfulde berøring er med til at gøre, at man i høj grad føler sig tryg, afspændt og modtagelig. Det er altsammen ting, der er med til at gøre helhedsoplevelsen uovertruffen.
Anne Louise får mine bedste anbefalinger som alternativ behandler.

Birgitte, 49 år, Januar 2012:
Svimmelhed, sukkertrang, menstruations-ubalancer

Før jeg kontaktede dig, havde jeg forsøgt med kiropraktik pga. svimmelhed, men efter behandlingerne kom symptomerne igen. Derudover var der nogle ubalancer, som jeg egentlig troede, jeg bare skulle leve med, så dem ville jeg da også gerne have afprøvet.
Jeg kontaktede dig fordi min læge anbefalede mig at prøve akupunktur og en kollega anbefalede dig. Jeg har ikke rigtig turdet før, så det var det endelige skub. Inden behandlingens start havde jeg egentlig ikke de store forventninger til det, turde vel ikke håbe at noget efterhånden kunne hjælpe. Jeg er ikke så vild med nåle, så det var noget af en hurdle at gå i gang. Men du skaber en dejlig afslappende atmosfære – både i din væremåde og i dine lokaler. Jeg følte mig tryg – også selvom du skulle stikke mig!

Det overraskede mig for det første, at det “kun gjorde lidt ondt”, for det andet kunne jeg allerede efter første behandling mærke forandringer på svimmelheden og senere også på de hormonelle problematikker –  og også ting, som jeg ikke lige havde regnet med – f.eks. forsvandt min sukkertrang efter første behandling, og heldigvis lagde jeg mærke til det inden jeg “faldt i”.

Under behandlingerne “falder jeg til ro”, og jeg får varme i kroppen og slapper helt af. Kan virkelig mærke kroppen tager imod og skavankerne lidt efter lidt forsvinder. Derudover har det også været godt med anbefalinger til kosten.

Og følte forresten onsdag, i sidste uge efter min behandling tirsdag, at verden så helt anderledes ud og følte mig ganske fri – sjovt.

Malene Victoria Fredborg Wyrtz, Pædagog, 33 år, September 2011:
Akupunktur og akupressur vejledning i forbindelse med modning til fødsel 

Tak for akupunkturen jeg fik for at prøve at sætte fødslen i gang, da jeg var gået over tiden. Og også tak for den brugbare og gode vejledning til hvordan mig og min kone kunne bruge punkterne til at trykke på, så vi kunne øge effekten selv. Det var dejligt at vide, der var noget vi selv kunne gøre, og vi brugte det meget. Jeg fik bl.a. nogle gode nætters søvn ud af behandlingerne, hvilket var tiltrængt, så jeg kunne samle gode kræfter til fødslen. 

Syrene Theresia, Singer-songwriter,  30 år, Juni 2011:
Fibromyalgi og ADHD

Anne Louise har en stor evne til at være indfølende, tillidsskabende og imødekommende og samtidig professionel, effektiv og skarp – det er der få, der mestrer så godt, efter min erfaring.  Meget kærlig og omsorgsfuld behandler, perfekt til alle der har det svært med nåle. Engageret og engleblid. Får mine bedste anbefalinger!

Hanna El-Kholy, Psykolog, 35 år, Juni 2011:
Muskelspændinger og hovedpine

Du svæver i hendes behandling som på en lille lyserød sky, fuldstændig afslappet og tryg – du kommer ikke i bedre hænder!

Christina, Studerende, 32 år, Maj 2011:
Muskelspændinger, uforløste følelser og stress

Frem til december 2010 sad jeg fast i et destruktivt forhold med en mand, der ikke behandlede mig værdig. Forholdet varede 6 år og sammen fik vi 2 dejlige børn. Det var 6 hårde å,r hvor jeg læste på universitetet og samtidig havde meget arbejde ved siden af studierne for at finansiere min mands købemaniske overforbrug. Jeg stod selv med omsorgen for børnene, da min mand ikke formåede at tage sig kærligt af dem. Han handlede på mange måder aggressivt og destruktivt og talte grimt til både mig og børnene.

Hver gang jeg forsøgte at ende forholdet, lovede han bod og bedring. Jeg stillede ganske paradoksalt ultimatum på ultimatum – og han startede gentagende gange i terapi, som han igen og igen langsomt sjoflede sig ud af. Jeg blev – i håbet om at alt skulle blive bedre, for på de gode dage var han jo en fantastisk mand. Kærlig givende og omsorgsfuld – Jeg troede og håbede inderligt at det bare var et spørgsmål om at ”proppe” nok kærlighed ind i manden og så pludselig en dag ville han være i balance og vi kunne leve lykkeligt til vores dages ende… Nu kan jeg smile af min naivitet, for i dag forstår jeg, at det ikke er sådan livet hænger sammen.

Før var jeg både sund og glad – en aktiv løber. Jeg var kreativ og sprudlende. Men langsomt blev jeg drænet. Jeg græd jævnligt, ca. 3 gange om ugen og fik mange gange årligt halsbetændelser med følgende penicillinkure. Særligt det sidste år af vores forhold fik jeg voldsomme fysiologiske udslag. Jeg havde konstant kvalme og opkastfornemmelser. Min nakke satte sig fast og hørelsen forsvandt momentant. Hele min venstre side af kroppen spændte op og jeg blev en ren ”Quasimodo”. Alt imens jeg pligtskyldigt fortsatte med studier og arbejde. Jeg vedligeholdte endda mit løb, selvom jeg var et sørgeligt syn og løbeturene gav mig diarre.

Da jeg endelig efter 6 lange år blev fri af forholdet, forstod jeg, at jeg havde ignoreret min kloge krops råb om hjælp. Jeg havde undertrykt min naturlige intuition og evnen til at mærke mig selv, for jeg kunne ikke overskue at tage konsekvenserne af at følge mine følelser.
Jeg var så glad og taknemmelig for endelig, sammen med mine børn, at være kommet væk fra min tyran. Men mange grimme ting sad fastlåst i min forsømte krop. Hændelser, tanker og følelser jeg ikke kunne slippe. Jeg var både vred, skuffet og så uendeligt ked af det – og det værste var, at jeg ikke vidste hvordan jeg skulle give slip og komme videre. Hvordan slipper man sin vrede og indædte bitterhed og bliver glad igen?

Anne Louise hjalp mig med, både gennem samtaler og konkret kropsterapi, at løsne op for alle de fastlåste følelser og medfølgende fysiske gener jeg havde i min krop.
Jeg har stadigvæk et stort arbejde foran mig, men jeg har fundet tilbage til mig selv. Jeg er næsten fri af både fysiske og psykiske smerter. Jeg kan mærke og føle hvad der sker i min krop og jeg har fået redskaber, så jeg fremover kan lytte og forstå, hvad min kloge krop prøver at fortælle mig.

Jeg er virkelig blevet hjulpet godt på vej af Anne Louise og hendes gode omsorgsfulde, empatiske og professionelle behandling. Jeg var aldrig nået hertil på egen hånd.
Jeg er hende dybt taknemmelig!

Kærlig hilsen Christina

PS: Efter min sidste behandling kom jeg hjem og havde en dejlig oplevelse. Jeg kiggede i spejlet og ikke bare så mig selv – men fik øje på mig selv. Jeg så en glød og en livsglæde – et spil i øjnene – som jeg ikke har set i mange år. Folk omkring mig har også bemærket forandringen!

Lica Weis Næraa, 80 år, Århus, april 2010:
Forhøjet blodtryk og for lavt stofskifte

I november 2009 fik jeg et tilfælde af stærk hjertebanken. Jeg gik til min praktiserende læge, som konstaterede, at jeg havde et for højt blodtryk. Hun udskrev en recept på blodtryksdæmpende medicin.  Min søn, som er læge, sendte mig til en grundig undersøgelse på Århus sygehus. Her konstaterede lægen også for højt blodtryk. Der blev taget blodprøver, og en uge efter kom jeg igen.  Lægen kunne så fortælle, at jeg havde et for lavt stofskifte. Det var galt med skjoldbruskkirtlen, som nærmest var holdt op med at fungere! Der blev udskrevet recept på 3 slags medicin. Jeg skulle så komme igen om 3 mdr.

Jeg, som ellers aldrig tager medicin, skulle nu tage 4 forskellige slags. Længe varede det heller ikke, før jeg følte mig svimmel, tør i halsen og i det hele taget oplevede, at jeg fik det værre. På nettet prøvede jeg på at finde svar på, hvilke bivirkninger, der var ved medicinen og ved deres indbyrdes ”samspil” (synergi-effekten). Det kunne jeg ikke finde noget svar på. Efter 3 uger stoppede jeg med al medicinen. Jeg fik da det råd af en bekendt at opsøge en akupunktør og meddelte derfor sygehuslægen, at jeg ikke kom til kontrol foreløbig, da jeg var begyndt på alternativ behandling.

Jeg kontaktede Anne Louise Ørskov og begyndte at gå til akupunktur i midten af januar 2010. Det varede ikke længe, før jeg fik det meget bedre. Jeg kunne mærke, at mit blodtryk faldt ned og at tørheden i halsen fortog sig. At begynde hver behandling med en afslappet snak med Anne Louise om, ”hvordan det gik”, havde jeg det godt med. Den sidste behandling i denne omgang blev så den 9. april 2010.  Men der var kommet nogle gode side-effekter, som jeg ikke havde regnet med:

1. Mindre træthed,

2. Lettere til bens og kan nu uden besvær følge med familien på ture i skoven,

3. Får ikke mere røde øjne efter nogle timers læsning. Nu kan jeg læse ubegrænset…

Selv tror jeg, at akupunktur også behandler ikke-erkendte svagheder/sygdomme i kroppen. Der tages – om jeg så må sige – fat på det hele.

Jeg vil slutte med at sige TAK FOR GOD BEHANDLING til Anne Louise Ørskov.

Med venlig hilsen Lica Weis Næraa (årgang 1932) 

Josephine R., 27 år, Skanderborg, november 2009:
Angst

Allerførst: Tusind tak for endnu en dejlig behandling hos dig, jeg gik derfra med et stor smil på læben.

Jeg er virkelig glad for at komme hos dig, jeg føler du lytter til mig med interesse, tager mig alvorligt, og gør alt hvad du kan for at hjælpe.Jeg glæder mig hver gang til at komme ind til dig og få tid til afslapning, fordybelse og forkælelse.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at akupunkturen hjælper mig, men derudover er jeg også rigtig glad for vores snakke, og selvom det er hårdt nogle gange, er det også befriende at få sat ord på alle de tanker, jeg tit går og tumler med alene.

Du er dejlig nem at snakke med, og det falder mig let at betro mig til dig og fortælle frit. Jeg er glad for, at du spørger ind til mit liv og problemer og at du lytter oprigtigt og med interesse og spørger videre, selvom jeg græder. Vores snakke giver mig stof til eftertanke, jeg får altid en masse at tænke over efter at have været hos dig, og det giver mig mod på at prøve mere og mere, fordi du med dine kommentarer/spørgsmål og meninger sætter tingene i perspektiv og giver mig ny energi, så jeg føler et overskud til at kaste mig ud i noget nyt.

Susanne Kristensen, Århus, oktober 2009:
Muskelspændinger, bihulebetændelse, selvudvikling
.

Jeg er dybt imponeret over din måde at udføre dit håndværk på. Din medmenneskelighed og store evne til at lytte og derefter at kanalisere dette videre i den konkrete behandling er eminent. Den skønne atmosfære, dit rolige væsen, din professionelle og meget præcise måde at udføre behandlingen på gør, at man føler sig i trygge hænder.

En behandling hos dig er ikke blot en behandling, men en helhedsoplevelse af behandling, velvære og nærvær.På en dag med spændinger og smerte i nakken samt følelserne ude på tøjet, formår du at lægge dine magiske hænder på mit hoved og hjælpe mig med vejrtrækning i en sådan grad, at jeg kan trække vejret ud i hele kroppen og være tilstede i den uden at føle smerte. Fantastisk følelse og oplevelse. Tak!

Eric Conrad, 87 år, Risskov, maj 2007:
Lændesmerter

Jeg havde ondt hele tiden før jeg kom hos dig. Mest i min lænd som har været slidt helt ned i mange mange år. Jeg blev nødt til at tage 6 meget stærke piller mod smerten hver dag.
Før jeg kom hos dig tænkte jeg, at det sgu da ikke kunne hjælpe med det akupunktur – jeg har jo prøvet så meget forskelligt de sidste mange år uden nogen rigtig bedring.

Nu har jeg været hos dig og har det meget bedre. På en skala fra 1 til 10 så var mine smerte oppe på 9 før jeg fik akupunktur. Nu er de nede på 3 og jeg kan leve helt uden pillerne. Det havde jeg sgu aldrig troet ville ske – min lænd er jo helt slidt op siger de, og brusken kan du jo ikke sådan få til at komme tilbage.
Det er meget behageligt at ligge derinde på briksen under behandlingen, meget afslappende. Massagen du giver med sugekopperne er rigtig god – det kan godt gøre ondt mens du gør det, men så bliver det også bedre lige bagefter. Mine musker føles helt anderledes afslappede nu.

Det hele har betydet meget for mig og min hverdag.

Inger Ravn, Risskov, juni 2007

Både samtalerne før nålene blev sat i og selve akupunkturen har hjulpet rigtig godt. Akupressur i ansigtet var vidunderligt og healingen tiltrængt og en glad ting. Jeg har sjældent mødt et så ufordømmende menneske som dig. Desuden har du en livsglæde, der smitter.
TAK for din hjælp. Måske ses vi igen, for efter behandlingen hos dig, har jeg lært, jeg ikke længere behøver at finde mig i, ikke at have det godt.

Kvinde 23 år, Århus, juli 2007:
Hovedpine og muskelspændinger

Min hverdag var præget af stærke nakke/ryg spændinger, som resulterede i konstant hovedpine, hvilket medførte tristhed, mismod og humørsvingninger. Jeg er 23 år, har lyst til at være fyldt med energi og gå på mod, men skulle jeg på dette tidspunkt vurdere min livskvalitet på en skala fra 1-10, ville jeg ikke kunne give mig selv mere end et 4-tal.
Jeg havde efterhånden indstillet mig på, at mine nakke/ryg smerter og hovedpine var noget, jeg var nødt til at lære at leve med, men så mødte jeg Anne Louise og mange ting, blev på kort tid, vendt op og ned.

Jeg havde læst om akupunktur og de virkninger behandlingen kunne have, men jeg turde ikke stille for høje forventninger til resultatet for mig selv, da tanken om, at jeg ville kunne slippe af med mine spændinger, ville være for godt til at være sandt. Dog var jeg fast besluttet på, at jeg ville give denne behandlingsform en chance.

Lige fra mit første møde med Anne Louise følte jeg mig “i gode hænder”. Det føltes som et frirum, hvor jeg 100% kunne være mig selv. Der blev lyttet til mig og taget hensyn til mig og mine personlige behov, og der blev givet gode råd og fantastisk vejledning.

For at tage fat på mine nakke/ryg spændinger fik jeg behandling med sugekop. Dette gav en fantastik virkning og efter ganske få behandlinger, kunne jeg sige mig fri for hovedpine og smerte.

For mig, har behandlingen hos Anne Louise været et mirakel. Hun har været en fantastik behandler, og hun har lært mig meget, som jeg vil kunne bruge fremover i min hverdag. Pludselig var jeg blevet bevidst om mig selv, jeg havde fået det godt igen, og ville kunne revurdere min skala for livskvaliteten til pludselig at ligge på 8.
Ud over alt dette, fik jeg også vejledning i kost og udrensning. Igen her var det en stor hjælp for mig. Jeg kom på en udrensningskur fra “Herba Plus”, hvilket har haft en ubeskrivelig positiv virkning på både krop og sjæl.
Selvom jeg nu er blevet behandlet, og er sluppet af med min daglige hovedpine og muskelspændinger, vil jeg stadig komme jævnligt hos Anne Louise, da det for mig, er en måde at hente ny energi og inspiration, og være i kontakt med mig selv.

John Kamurasi, 30 år, Århus, maj 2007:
Hovedpine, allergi og muskelsmerter

I have suffered from posttraumatic stress disorder.
I have had severe headache, no energy, pain and itching in muscels and joints and allergic reactions.

After only five treatments at Anne Louise Ørskov I experienced big improvement. I stopped taking panodils ( which I did every day before), my head was clear again, the allergy stopped, I had energy again, the pain in my muscels and joints disappeared.

Acupuncture has helped me in a way that my doctor could not.

Anne Marie Fredslund, 27 år, Århus, september 2007:
Allergi, eksem og udrensning.

Mine ønsker inden behandlingens start var at gøre noget for min krop og mit sind. Ved at gøre noget aktivt for kroppen ville mit eksem og allergi muligvis blive bedre. Jeg følte helt klar, at du har lyttet til hvad jeg har sagt og spurgt mere ind til de forskellige områder, for at få et mere klart billede af mine “problemer”.

Det har virket rigtig godt på mig, at der har været tid og ro til at snakke og tid til afslapning med nålene siddende i kroppen. Og ikke mindst god afslappende musik, som får min krop til at slappe helt af. Jeg kan også godt lide at snakke om, hvad der ellers kan påvirke kroppen – her tænker jeg på sammensætningen af mad og kroppens påvirkning af motion. Derudover har vi jo også snakket om alt muligt andet, som jeg lige har haft behov for at udtrykke. Det er dejligt, da jeg slapper helt af, når jeg taler med dig og du stiller nogle dejlige interessante spørgsmål, som jeg tænker længe over.

Du har spurgt mig om der er noget du kan gøre bedre? Det er et svært spørgsmål. Jeg synes, du er dygtig! Og så kan du huske mig fra gang til gang – hvilket er imponerende, men dejligt. Ellers så fortsæt med at stille dybe og eftertænksomme spørgsmål, da nogle skavanker kan ligge i tankerne og ophobe sig i kroppen – og det er vigtigt at tænke lidt over tingene engang i mellem.
Min livskvalitet før behandlingerne var vist god. Jeg er ret bevidst om min krop og hvordan den reagerer, men med start af behandlinger får jeg mere fokus på kroppen, hvorved min livskvalitet bliver øget.

Ang udrensningskuren med Herba Plus. Jeg har haft gode oplevelser med kuren. De første 3 produkter satte gang i maven og det har lettet på trykket og den oppustede mave efter at have “spist forkert” i løbet af sommeren. Det har sat fokus på mad og nedsat min lyst til sukker samt min sult. Har ikke længere brug for så meget mad og har det bedst med at spise mange grøntsager og fisk eller lyst kød. De næste produkter i kuren har ikke helt haft så stor effekt på mig, som de første. Min sukkertrang er kommet lidt mere retur, men slet ikke på samme måde – da kosten og tankerne er ændret gennem de første 3 uger. Derudover har de heller ikke samme effekt på fordøjelsen som de første, hvilket jo nok heller ikke er meningen. Jeg har ikke haft ret meget eksem gennem perioden. Jeg fik lidt mere i ansigtet ved startet på af de sidste produkter, men det forsvandt efter en uges tid. Jeg kan dog ikke rigtig få eksemen “under næsen” til at forsvinde. Hver gang jeg har løbet en tur eller svedt på andre måder, kan huden ikke helt finde ud af det.

Men alt i alt har jeg været rigtig glad for kuren. Hvis ikke andet er jeg igen blevet meget bevidst om det jeg putter i munden og ønsker ikke at forgifte kroppen med unødige ting. Desuden har jeg tabt mig nogle kilo, hvilket jo er naturligt.

Anny Aarestrup, 66 år, Videbæk, oktober 2007:
Iskias smerter og rygestop

Jeg havde en brændende smerte i ydersiden af venstre lår og i venstre balle. Allerede efter én gangs behandling med cupping + akupunktur er smerterne forsvundet. Jeg har desuden lidt af tilbagevendende urinvejsinfektioner og har fået god og effektiv hjælp til at komme af med det. Efterfølgende har jeg ingen symptomer haft på blærebetændelse.

Jeg oplevede ved sidste behandling, at min krop blev kraftigt renset ud. Min urin havde det første døgn efter behandlingen en stærk og ukendt lugt. Efter behandlingen opfordrede du mig til at drikke vand. Det gjorde jeg, men måske ikke nok. Jeg var lidt svimmel næste morgen. Det gik over efter, at jeg havde drukke et svingende glas vand, og jeg har ikke været svimmel siden.

Den største sundheds fremmende hjælp, jeg har fået af dig er, at du har hjulpet mig til permanent rygestop. Det bedste, der er sket for min krop!
Du ved hvor nålene skal sidde, og så er du fantastisk god til at lytte og efterfølgende rådgive om sundhed. Jeg har aldrig problemer med min mave mere. Har tidligere lidt meget af forstoppelse. Men også det har du hjulpet mig med!

Det er aldrig for sent!

Hilsen fra en taknemmelig 66 årig

Susanne Johansen, 46 år, Lystrup, november 2007:
Astma og afbrudt sorgproces

Jeg mødte dig ved et tilfælde på Helsemessen i Scandinavian Center, Århus. Her havde du en stand hvor man gratis kunne prøve øreakupunktur. Jeg tænkte, at det måtte jeg prøve for at se, om det kunne hjælpe på min astma. Jeg fik sat nogle nåle i hvert øre, gik med dem i 30 minutter, hvorefter du tog dem ud igen. Jeg havde egentlig ikke forventet nogen effekt efter så kort tid. Men det skulle vise sig at blive anderledes. Tidligere har jeg ikke kunnet cykle i køligt vejr, uden at få en pibende vejrtrækning og kortåndethed. Jeg havde denne dag cyklet ned til toget på vej ind til byen, men var godt klar over, at jeg pga min astma, ikke kunne cykle hele vejen hjem igen i det kølige vejr. Så det forventede jeg heller ikke, at jeg kunne denne dag. Men det KUNNE jeg. Jeg cyklede for første gang i koldt vintervejr hele vejen hjem – det var en RIGTIG god oplevelse.
Siden kom jeg i din klinik nogle gange, og fik yderligere behandlinger for min astma. Det har betydet meget for mig. Jeg kan meget bedre få luft, kan trække vejret igennem på en måde, som jeg ikke kan huske jeg har kunnet før. Jeg kan cykle 10 – 15 km nu i køligt vejr. Det har jeg ikke kunnet i mange år. Det har selvfølgelig givet mig meget mere livskvalitet, at kunne komme ud at motionere i den friske luft.

Du fik mig blandt andet hjulpet gennem en gammel indestængt sorg. Ifølge kinesisk medicin betyder det, at lungerne ikke arbejder, som de skal, fortalte du mig. Jeg kan nu både tænke på og tale om den person, jeg har mistet for mange år siden, uden at blive ked af det. Det er SÅ dejligt befriende.

Det har altid været meget dejligt, at komme hos dig i din klinik. Du er et MEGET behageligt og omsorgsfuld menneske. Har tid til at lytte, tager hånd om tingene på en meget varm og professionel måde. Du bruger ikke kun dine nåle, men også noget af dig selv. Det mærker man tydeligt, ex når du bruger visualisering som en del af behandlingen. Det er meget behageligt at ligge på din briks med nålene i kroppen – at lytte til den dejlige rolige musik – og mærke hvordan kroppen giver efter og slapper af. Mærke hvordan sindet slapper af og finder RO.
Visualisering har jeg siden hen forsøgt at bruge for mig selv. Jeg har lært mange ting hos dig – så mange ting, at jeg blev meget mere nysgerrig. Dette har betydet, at jeg selv er startet på uddannelsen til akupunktur på samme skole, som du er uddannet. Jeg har oplevet på egen krop at den borger for kvalitet.

Jeg er fyldt med taknemmelighed over at have mødt dig. Mange tak for hjælpen Anne Louise.