Mine metoder 

Herunder finder du en oversigt over de elementer, jeg bygger mine behandlinger op omkring.

Akupunktur

 • Krops-akupunktur

Akupunktur optimerer kroppens ressourcer, sådan at du kan helbrede dig selv. Kroppen laver jo små mirakler hele tiden – næsten uden vi lægger mærke til det. F.eks. når du kommer dig over en forkølelse, når et sår læges, når et blåt mærke forsvinder osv. Men nogle gange kan vores system have brug for hjælp, og her har akupunktur vist sig at være sublimt.
Selve akupunkturen foregår via indstik med ultratynde og sterile nåle. Der er akupunkturpunkter overalt på hele kroppen, og de punkter jeg bruger til dig, udvælges specielt udfra den ubalance, du befinder dig i.

 • Øre-akupunktur

Akupunktur i ørerne er effektivt mod smerter, afhængighed, psykiske ubalancer m. m. Det er muligt at give forlængende virkning ved hjælp af små semipermanente nåle eller små kugler, der stimulerer akupunktur-punkterne selv efter, du har forladt briksen.

 • Øre-kugler

Øre-kugler er en nålefri metode til at stimulere ørepunkterne i længere tid. Kuglerne giver så at sige akupressur til udvalgte og relevante punkter i dit øre i op til en uge efter,at du har været til behandling. Det foregår simpelt og 100% smertefrit ved at punkterne lokaliseres og området sprittes af, hvorefter kuglen fastgøres med et lille rundt og gennemsigtigt plaster over. 

 • El-akupunktur

Nålene påføres en meget svag strøm, hvilket giver en konstant stimulering under behandlingen, som forstærker nålenes virkning. Benyttes især ved akupunktur mod smerter, ved modning til fødsel, samt i nogle tilfælde ved PCOS og endometriose.

Samtale

I mange af mine behandlinger indgår samtale som en vigtig del. Det er her du får tid til at dele din historie.Tid til at dele det, du har på hjerte, lige mens du sidder sammen med mig. Det er i samtalen vi begge får en dybere forståelse for, hvad der er på spil i dit liv.Under samtalen, har vi mulighed for sammen at udforske hvor dine udfordringer ligger, og hvad dine næste skridt kan være. Det er her vi ser på, hvordan dine tankemønstrer og det psykologiske og emotionelle spiller ind på din krop, din tilstand og din helbredstilstand.

Akupressur

Akupressur er en slags akupunktur – bare uden nåle. I stedet for nåle bruger jeg mine håndflader eller fingerspidser til afspændende og blid trykmassage på relevante akupunkturpunkter eller zoner/meridianer. Denne behandlingsform kan sagtens stå for sig selv, hvis man ønsker en nålefri behandling, men den indgår også som en naturlig del i de fleste af alle mine behandlinger. Udover at være dejligt for den der modtager akupressuren, er det for mig også et vigtigt redskab til at mærke kroppens mange signaler. Den udsender – spændinger, slaphed, hævelser, kulde, varme osv. Dvs. at akupressuren på den måde også bliver et diagnoseredskab for mig.

Cupping  – bindevævsmassage

Cupping er en form for bindevævsmassage, hvor der skabes undertryk i en koplignende genstand. De kopper jeg bruger er lavet af naturgummi, hvilket betyder, de er bløde og følger kroppens kurver blidt.

 • Først smøres det område, der skal arbejdes med, ind i neutral mandelolie. Dette øger cuppens evne til at holde undertrykket, samt gør det lettere at bevæge cuppen over huden.
 • Cuppen plasseres på huden og undertrykket skabes, hvorefter cuppen kan bevæges over den muskulatur, som trænger til afspænding.
 • Slutteligt kan cupperne sidde fast på nogle punkter i den resterende tid, når huden har fået nok af den bevægende cupping.

Cupping kan, ligesom almindelig massage, gøre ”ondt på den dejlige måde”. Jeg kan altid regulere suget, og derved regulere det ubehag du evt. måtte føle. De fleste elsker fornemmelsen, da det øjeblikkeligt skaber kraftig blodgennemstrømning og varme i vævet, hvilket mærkes som øget frihed i muskelvævet med det samme.
I starten kan cupping give ”sugemærker” – små blålige eller mørkerøde blodudtrædninger. Mærkerne bliver skabt fordi dit mikroblodsystem er svækket i det stive, stagnerede muskelvæv, og derfor bliver blodbanerne brudt, når sugekoppen føres over huden. Disse mærker gør ikke ondt, men er blot kosmetiske. De varer i ca 3-4 dage, før kroppen har fjernet dem igen. Efter nogle ganges cupping er vævet blevet så stærkt, at jeg ikke længere kan lave de samme mærker. Dette er tegn på at kroppen nu har meget lettere ved at bringe blod, ilt og næring til musklerne og fjerne affaldsstoffer fra vævet igen. Du vil opleve det som muskler, der føles bedre og stærkere, som kan både spænde og afspænde lettere end før forløbet.

Ud over den fantastiske effekt cupping har på ømme, stive muskler, så har cupping også en udrensende effekt på hud og bindevæv.
Med den øgede blodgennemstrømning udrenses bindevævet for de affaldsstoffer og den væske, der har hobet sig op i bindevævet. Det effektive sug, der skabes i kopperne går helt ned i dybden af bindevævet og løsner selv meget gamle og fastsiddende affaldsstoffer. Når de er løsnet transporteres de sammen med eventuelt ophobet væske, over i de udrensende blodkar og videre til udrensningsorganerne. Bindevævet genvinder da sin mere glatte og elastiske form. 

Bindevævet er mest af alt vores hud. Men vi har også bindevæv i vores muskler, led, indre organer og blodkar. Bindevævet overalt fungerer som depotplads for affaldsstoffer og væske, der ikke er udrenset på normal vis. 

I huden er der særlig meget plads til ikke udrensede affaldsstoffer, væske og fedt. Ophobningerne giver ændringer af hudens udseende og konsistens, figuren og evt. vægten. 

*Følgende viser, hvordan disse ophobninger kan forandre kroppens udseende:

  • Huden kan få et “krøllet” og ujævnt udseende. Dette er definitionen på appelsinhud/cellulite
  • Der opstår “fyldthed” i bindevævet som ses som større eller mindre buler på indersiden af knæene, ydersiden af lårene, indersiden af lårene, som en tantepukkel mm.
  • Der opstår større buler/deller/opsvulmethed, der viser sig som større mave, hofter, bagdel, lår, overarme og underben
  • Der opstår større eller mindre væskeophobninger.
  • Det ses som væskefyldte ben, væske i fingrene, hævelser under øjnene og på øjenlågene og/eller væskeophobninger generelt
  • Huden kan miste noget af sin elasticitet og blive dejagtig/slap/løs/rynket
  • Der kan være enten “lokal” eller generel overvægt, der oftest forveksles med fedt, da det ser ud på samme måde

Kilde *Befridinkrop.dk 

Åndedrætsfokus

Hver gang du lægger dig på min briks, falder min opmærksomhed på dit åndedræt. Og blidt fører jeg også din opmærksomhed over på din indånding og udånding, og du får lov at undersøge din krops tilstand gennem vejtrækningen. Du støttes til at skabe et åndedræt som er dybt, livgivende og frigørende. Du inviteres til at lade åndedrættet fylde – lade det lyde af noget, mens jeg støtter dig i at slappe af i kæben, ansigtet, skuldrene og brystkassen.
Tusindvis af åndedræt har jeg både lyttet til og følt med min hånd i tidens løb. De har givet mig en dyb intuitiv fornemmelse af, hvornår et menneske virkeligt giver slip, og hvornår noget holdes tilbage. Det er derved blevet et vigtigt diagnostisk redskab for mig i mine behandlinger.

Visualiseringer

Du kan bruge din bevidste tankes positive kraft til at skabe forandring i krop og sind. Jeg vil guide dig til at genopdage din krop, og du vil via den kunne lære at være nærværende tilstede i nuet. Visualiseringerne skabes i nuet udfra mit samarbejde med dig – min viden om dig og min intuitive fornemmelse af, hvad du har brug for støtte til.

Vejledning via Mail

Har du en problematik, du gerne vil have mit syn på, kan du maile til mig.  Så vil jeg svare dig inden for 3 hverdage. I svaret får du en beskrivelse af, hvordan jeg ser på den problemstilling der er og mit bud på, hvad dine næste skridt kunne være for at opnå mere balance. Jeg trækker på mine erfaringer inden for alle de felter, jeg har arbejdet med, og jeg vil se både på din krops, dit sinds og din sjæls udfordring og læring i den situation, du beskriver.

Musikken

MusiCure er evidensbaseret musik specielt designet til at afstresse og smertestille samt virke depressions- og angstdæmpende. Ligeledes er det lavet til at stimulere fantasien og den indre billedverden. Jeg benytter mig af denne musik under behandlingerne, hvis du gerne vil have det. Læs evt. mere om MusiCure i artiklen “Musik som Medicin” her

Mit udgangspunkt

Jeg er hverken til Quick Fix eller til at trække noget i langdrag.

Quick Fix er de løsninger, hvor behandleren taler klienten efter munden og blot giver nogle hurtige simple behandlinger, som måske nok ville lette ‘smerten’ lige nu og her, men som gør klienten afhængig i længden. En afhængighed der skabes, fordi vi ikke kommer til ’smertens’ kilde – til den grundlæggende ubalance som skaber problemet.

Samtidig vil jeg heller ikke bede dig gå hos mig en masse gange, for efter lang tid at stoppe med den viden, at dette ikke hjalp dig. Min erfaring siger mig, at de fleste får en tydelig reaktion inden for de første 3 gange, hvis behandlingerne hos mig, er det rigtige for dem. Ikke at helbredelse sker inden for 3 gange – men det bliver tydeligt om behandlingerne arbejder godt med dig.